zajímavé články, videa, knížky, odkazy a postřehy ze života v 21.století

pondělí 14. dubna 2008

Globální oteplování? Ano či ne?

Včera večer jsem náhodou viděl na ČT2 britský dokument Kdo může za globální oteplování? a nestačil jsem se divit. Text z webu ČT2: "Globální oteplování hýbe světem. Zdá se, že většina odborníků se shoduje v názoru, že za růstem teplot stojí oxid uhličitý produkovaný průmyslovou výrobou, spalovacími motory a konečně i mnoha domácnostmi. Tento názor sdílí také mnoho politiků, publicistů a patrně i většina veřejnosti. Najdou se ale i vědci, kteří jsou pevně přesvědčeni o tom, že změny klimatu mají jinou příčinu. Vysvětlují je střídáním teplých a studených období v historii naší planety nebo vlivem slunečních skvrn. Své názory jsou schopni také seriozně podložit. Nesouhlasit s většinou ale nebývá jednoduché..."
Podle těchto názorů je to prostě nafouklá bublina a mraky nepodložených tvrzení. Našel jsem o tom video na YouTube a tak se můžete podívat.

pondělí 7. dubna 2008

Pár tipů z Indie pro život

U Caymana jsem narazil na pár tipů z Indie pro každodenní život. Docela mě to zaujalo, třeba se taky poučíte a trošku popřemýšlíte o budoucím životě.

pátek 4. dubna 2008

Kam investovat peníze?

Nějak se stále nemůžu rozhodnout kam investovat svoje našetřené peníze a tyto videa na které jsem narazil při čtení komentářů jednoho blogu a nyní i na ILblogu mi zase moc optimismu nepřidali. Videa jsou s českými titulky. Tak kdo mi poradí? Kam s úsporami?